Konference ISSS startuje do své třetí dekády

, Praha

Ve dnech 9.–10. dubna 2018 se v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskuteční již 21. ročník renomované konference zaměřené na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Jako obvykle ji bude doprovázet další ročník visegrádského setkání V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Na konferenci ISSS/V4DIS se posledních letech pravidelně registruje více než 2300 hostů, během dvoudenního programu se odehraje zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů technologií a služeb.

Akce se každoročně koná pod oficiální záštitou premiéra, několika dalších členů vlády a Asociace krajů ČR, visegrádské setkání obvykle zaštiťuje zástupce Senátu Parlamentu ČR, v roce 2017 poskytl oficiální záštitu Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj reprezentovaný senátorem Milošem Vystrčilem. Mezi aktivními účastníky se vedle stovek zástupců veřejné správy, odborníků i zástupců dodavatelů technologií a služeb objevuje i řada vrcholných politiků, náměstků ministerstev, hejtmanů, primátorů, šéfů státních organizací, zástupců obou komor Parlamentu ČR i desítky zahraničních návštěvníků. Mezi nimi většinou nechybí ani hosté z Bruselu, delegace členských zemí Visegrádské čtyřky a řada dalších osobností.

Dvoudenní program 21. ročníku se zaměří na otázky, jak dál v e-governmentu, a na vize nové politické reprezentace vzešlé z podzimních voleb. Na pořad jednání přijdou i moderní technologie a trendy včetně cloudových a mobilních řešení, transparentnost veřejné správy a otevřená data, stejně jako problematika kybernetické bezpečnosti, ochrany osobních údajů či elektronické identity. Chybět nebudou ani příklady dobré praxe související s konceptem chytrých měst či možnosti financování projektů měst a obcí. Samozřejmostí budou i workshopy, panelové diskuse a různé doprovodné akce, jako například setkání poslanců, komisí Rady AKČR, SMO ČR, diskuse osobností akademické sféry či jednání Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů.

O konferenci ISSS/V4DIS
Konference ISSS, jejíž první ročník se uskutečnil v roce 1998 v Praze a jíž od následujícího roku pravidelně hostí Hradec Králové, je již řadu let samozřejmou součástí programu všech, kdo se podílejí na reformě a informatizaci veřejné správy – ať už jde o politiky, pracovníky státních orgánů či zástupce samospráv nebo odborníky, kteří se informatizaci veřejné správy profesně věnují. Na přípravě programu i na organizaci akce se zpravidla podílí vedle Ministerstva vnitra ČR několik dalších rezortů, Kraj Vysočina, asociace, svazy a profesní sdružení a řada dalších subjektů. Významnou roli hraje i hostitelské město Hradec Králové, fond Regina a partneři konference v čele s Českou spořitelnou. Visegrádskou konferenci V4DIS již několikrát podpořil také Mezinárodní visegrádský fond.
Celá rozsáhlá akce je v posledních letech stále vyhledávanější příležitostí také pro prezentaci firmy, produktů a služeb či úspěšných projektů.

Prokop Konopa