Miloš Vystrčil předal výhercům 24. ročníku Zlatého erbu pamětní listy

, Praha

Výherci 24. ročníku Zlatého erbu, prestižní soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí, v úterý 23. 8. 2022 převzali pamětní listy z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR Miloše Vystrčila. Slavnostní předávání proběhlo jako tradičně v Rytířském sále ve Valdštejnském paláci. Účastníky po skončení ceremoniálu čekala i krátká vedená exkurze po prostorách sídla Senátu.

Miloš Vystrčil

Ceremoniál zahájil proslovem Miloš Vystrčil, který účastníkům pogratuloval k ocenění v soutěži a vyzdvihl přínos soutěže samotné.

„Přínos Zlatého erbu vidím především v tom, že pomáhá městům a obcím vylepšovat weby. Obecní weby i přes nízkou návštěvnost vnímám v současné době sociálních sítí jako platformu, na kterou se mohu spolehnout, že na ni vždy najdu pravdivé a užitečné informace.“

Následně slovo dostal ředitel soutěže Tomáš Holenda, který nechal vzpomenout na „otce zakladatele“ a jejich přínos k rozvoji webů měst a obcí skrze Zlatý erb. Zlatý erb v roce 1999 založili Jan Savický, zakladatel jihlavské firmy Webhouse, František Dohnal, bývalý primátor města Jihlavy a hejtman Kraje Vysočina, a Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS a předseda spolku Český zavináč, který soutěž Zlatý erb vyhlašuje.

„Dobře zpracovaný web obce, který splňuje všechny zákonem dané nezbytnosti, navíc pomáhá úředníkům v práci. Čili úředníci se pak nesmí leknout, že budou mít na úřadech prázdno, jelikož si občané všechno zařídili přes web,“ řekl v nadsázce poslední řečník Tomáš Renčín.

Ocenění v podobě pamětního listu převzali také zástupci Královéhradeckého kraje. Jejich datový portál Data KHK se stal nejinovativnější elektronickou službou v republice.

„Pamětní list, který jsme obdrželi z rukou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Miloše Vystrčila vnímáme jako významné ocenění práce celého týmu, který stojí za datovým portálem DATA KHK a každý den data z nejrůznější oborů shromažďují, třídí, analyzují, a především je zpracovávají do přehledné podoby, aby je mohla využívat co nejširší veřejnost,“ řekl první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Pavel Bulíček odpovědný za oblast informačních technologií a inovací.

Společná fotografie