Tiskové zprávy

Další informace pro novináře podává tiskové středisko konference ISSS, Prokop Konopa, tel. 603 472 333, e-mail konopa@isss.cz.

Zlatý erb 2021 – výsledky celostátního kola

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v Hradci Králové byly 20. září 2021 slavnostně vyhlášeny výsledky již 23. ročníku populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěže se v letošním roce zúčastnilo více než 400 obcí a měst ze všech 14 krajů ČR. (více)

Digitalizace v programech parlamentních stran

, Hradec Králové

V rámci slavnostního zahájení 23. ročníku konference ISSS se odehrála diskuse zástupců některých stran, které se připravují na podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Redakce časopisu Obec a finance v souvislosti s tím připravuje anketu, v níž poslanci odpovídají na otázku „Jaké jsou hlavní cíle dalšího rozvoje digitalizace naší společnosti a které reálné kroky k jejich dosažení je třeba vykonat v nastávajícím období?“ Zde jsou některá vyjádření, která buď úplně či alespoň částečně zazněla i na podiu kongresového centra Aldis. (více)

Slavnostní zahájení konference

, Hradec Králové

Od 10.15 h. se ve Velkém sále kongresového centra Aldis odehrálo zcela tradiční slavnostní zahájení rozdělené do několika bloků. (více)

Konference ISSS 2021 v netradičním termínu

, Hradec Králové

Ve dnech 20.–21. září se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové koná již 23. ročník populární konference ISSS. Je to poměrně neobvyklý termín zapříčiněný vlnou pandemie Covid-19 a s ní spojenými restriktivními opatřeními. Minulý ročník se po několika odkladech nakonec v podzimních měsících odehrál v online podobě a velice podobně, a to formou videokonference, proběhla v květnu 2021 i visegrádská konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), která obvykle doprovází národní konferenci ISSS. (více)

Český zavináč 2021 – informační systém eNeschopenka

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 23. ročníku konference ISSS v královéhradeckém kongresovém centru Aldis byly vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Vítězem letošního ročníku se stal informační systém České správy sociálního zabezpečení eNeschopenka, který přinesl značné zjednodušení a zrychlení komunikace a předávání informací mezi nemocnými pojištěnci v pracovní neschopnosti, ČSSZ, lékaři a zaměstnavateli. Stal se tak klíčovým státním informačním systémem v době pandemie Covid-19. (více)

Konference ISSS 2021 je na dosah

23. ročník konference ISSS 2021, který se uskuteční ve dnech 20.–21. září v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis, je za dveřmi. Po rok a půl trvajících restrikcích a naší snaze přiblížit alespoň ta nejdůležitější témata elektronickou cestou jsme opět připraveni nabídnout vám vzájemné setkání a atraktivní program. Ten bude zaměřený na aktuální trendy a záměry v oblasti e-governmentu, příklady úspěšných projektů veřejné správy i další kroky v oblasti její digitalizace. (více)

Konference ISSS 2021 se připravuje

Ve dnech 20.–21. září se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskuteční již 23. ročník populární konference ISSS. Je to poměrně netradiční termín zapříčiněný aktuální vlnou pandemie Covid-19 a s ní spojenými restriktivními opatřeními. Minulý ročník se po několika odkladech nakonec v podzimních měsících odehrál v online podobě. Velice podobně, a to formou videokonference, probíhá v současné době i visegrádská konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), která je zaměřena především na e-turismus. (více)

Zlatý erb 2020 – výsledky celostátního kola a ceny MMR

Vzhledem k letošní situaci související s koronavirovou pandemií proběhl slavnostní ceremoniál a předání cen vítězům tří hlavních kategorií v úterý 24. listopadu 2020 ve 13 hodin ve studiu O2 Universum v Praze. Věříme, že pro všechny oceněné bylo převzetí cen a pamětního listu z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR pana Miloše Vystrčila dostatečným oceněním jejich práce a impulsem k dalšímu rozvoji elektronické komunikace s občany. (více)

Starší tiskové zprávy