Archiv aktualit

Zhodnocení konference ISSS 2021

Vážení návštěvníci konference, rádi bychom Vám poděkovali za Vaši účast a zachování přízně. Letošní, již 23. ročník se sice uskutečnil namísto na jaře v poněkud netradičním zářijovém termínu a příčiny jistě není nutné vysvětlovat, nicméně i přes poněkud hektické prázdninové přípravy a nutnost respektovat aktuální omezení se setkal s úspěchem a zájmem. Dokument Zhodnocení konference 2021 obsahuje statistiky rozsahu a návštěvnosti, interaktivní odkazy na podrobný popis průběhu konference, archiv audio a video záznamů umístěných na www.isss.cz a dalších informačních kanálech akce. (více)

Zlatý erb 2021 – výsledky celostátního kola

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v Hradci Králové byly 20. září 2021 slavnostně vyhlášeny výsledky již 23. ročníku populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěže se v letošním roce zúčastnilo více než 400 obcí a měst ze všech 14 krajů ČR. (více)

Digitalizace v programech parlamentních stran

, Hradec Králové

V rámci slavnostního zahájení 23. ročníku konference ISSS se odehrála diskuse zástupců některých stran, které se připravují na podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Redakce časopisu Obec a finance v souvislosti s tím připravuje anketu, v níž poslanci odpovídají na otázku „Jaké jsou hlavní cíle dalšího rozvoje digitalizace naší společnosti a které reálné kroky k jejich dosažení je třeba vykonat v nastávajícím období?“ Zde jsou některá vyjádření, která buď úplně či alespoň částečně zazněla i na podiu kongresového centra Aldis. (více)

Slavnostní zahájení konference

, Hradec Králové

Od 10.15 h. se ve Velkém sále kongresového centra Aldis odehrálo zcela tradiční slavnostní zahájení rozdělené do několika bloků. (více)

Na ISSS 2021 zazní zajímavá témata i v Expozici Triada

, Hradec Králové

Účastníci ISSS 2021 mohou jednotlivé programové bloky navštívit nejenom ve všech sálech Kongresového centra Aldis, zavítat mohou navíc také do Expozice Triada, ve které zazní řada přednášek určených zejména pro uživatele IS Munis. (více)

Konference ISSS 2021 v netradičním termínu

, Hradec Králové

Ve dnech 20.–21. září se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové koná již 23. ročník populární konference ISSS. Je to poměrně neobvyklý termín zapříčiněný vlnou pandemie Covid-19 a s ní spojenými restriktivními opatřeními. Minulý ročník se po několika odkladech nakonec v podzimních měsících odehrál v online podobě a velice podobně, a to formou videokonference, proběhla v květnu 2021 i visegrádská konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), která obvykle doprovází národní konferenci ISSS. (více)

Český zavináč 2021 – informační systém eNeschopenka

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 23. ročníku konference ISSS v královéhradeckém kongresovém centru Aldis byly vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Vítězem letošního ročníku se stal informační systém České správy sociálního zabezpečení eNeschopenka, který přinesl značné zjednodušení a zrychlení komunikace a předávání informací mezi nemocnými pojištěnci v pracovní neschopnosti, ČSSZ, lékaři a zaměstnavateli. Stal se tak klíčovým státním informačním systémem v době pandemie Covid-19. (více)

Konference ISSS 2021 je na dosah

23. ročník konference ISSS 2021, který se uskuteční ve dnech 20.–21. září v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis, je za dveřmi. Po rok a půl trvajících restrikcích a naší snaze přiblížit alespoň ta nejdůležitější témata elektronickou cestou jsme opět připraveni nabídnout vám vzájemné setkání a atraktivní program. Ten bude zaměřený na aktuální trendy a záměry v oblasti e-governmentu, příklady úspěšných projektů veřejné správy i další kroky v oblasti její digitalizace. (více)

Novinky k programu ISSS 2021

Do začátku akce zbývají necelé dva měsíce a kontinuálně pracujeme na zajištění zajímavé a co možná aktuální programové náplně. V předchozích dnech nabrala konkrétní obrysy mimo jiné i přednášková témata Ministerstva pro místní rozvoj. (více)

Videokonference V4DIS 2021 – eTourism

Konference V4DIS, zaměřená na stav a rozvoj eGovernmentu v zemích V4, již po dvě desítky let doprovází dubnovou královéhradeckou konferenci ISSS. Ani v letošním roce, stejně jako v tom minulém, ale aktuální situace související s covidovou pandemií zatím nepřeje pořádání velkých prezenčních akcí a pořadatelé se proto rozhodli ji přesunout do online prostoru. (více)

Konference ISSS 2021 se připravuje

Ve dnech 20.–21. září se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskuteční již 23. ročník populární konference ISSS. Je to poměrně netradiční termín zapříčiněný aktuální vlnou pandemie Covid-19 a s ní spojenými restriktivními opatřeními. Minulý ročník se po několika odkladech nakonec v podzimních měsících odehrál v online podobě. Velice podobně, a to formou videokonference, probíhá v současné době i visegrádská konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), která je zaměřena především na e-turismus. (více)

ISSS: Odpovědi na otázky vydavatelství Averia

Tomáš Renčín Vydavatelství Averia položilo výkonnému řediteli konference ISSS/V4DIS RNDr. Tomáši Renčínovi několik otázek týkajících se pozměněného 23. ročníku i příprav letošního královéhradeckého setkání.

(více)

Zlatý erb 2020 – výsledky celostátního kola a ceny MMR

Vzhledem k letošní situaci související s koronavirovou pandemií proběhl slavnostní ceremoniál a předání cen vítězům tří hlavních kategorií v úterý 24. listopadu 2020 ve 13 hodin ve studiu O2 Universum v Praze. Věříme, že pro všechny oceněné bylo převzetí cen a pamětního listu z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR pana Miloše Vystrčila dostatečným oceněním jejich práce a impulsem k dalšímu rozvoji elektronické komunikace s občany. (více)

Digitalizujeme ISSS

Vzhledem k současným restrikcím v souvislosti s koronavirovou pandemií, které budou trvat minimálně do listopadu, se organizátoři této populární akce rozhodli uspořádat konferenci v poněkud odlišné online podobě. Vychází tak vstříc veškerým doporučením Ministerstva zdravotnictví, Vlády ČR a krizového štábu. (více)

ISSS 2020