Videokonference V4DIS 2021 – eTourism

Konference V4DIS, zaměřená na stav a rozvoj eGovernmentu v zemích V4, již po dvě desítky let doprovází dubnovou královéhradeckou konferenci ISSS. Ani v letošním roce, stejně jako v tom minulém, ale aktuální situace související s covidovou pandemií zatím nepřeje pořádání velkých prezenčních akcí a pořadatelé se proto rozhodli ji přesunout do online prostoru.

International Visegrad Fund

Letošním tématem je eTurismus ve všech aspektech, videokonference se zaměří zejména na aktuální situaci a dopady do celého sektoru turistických služeb s ohledem na celkovou digitalizaci společnosti. Osobní záštitu převzal předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil, kromě něj se do programu aktivně zapojí ředitel agentury CzechTourism Jan Herget a řada odborníků z oblasti turistického ruchu ze zemí Visegrádské čtyřky.

Důležitou součástí programu bude vedle diskusí a příspěvků zástupců veřejné správy zemí V4 i přehlídka best practices ze segmentu turistického ruchu či prezentace nejlepších webových stránek, které se pravidelně účastní soutěží Zlatý erb (ČR), Zlatyerb.sk (Slovensko) nebo dalších žebříčků, jež se týkají využívání nejmodernějších ICT technologií v turistickém ruchu.