Tiskové zprávy

Další informace pro novináře podává tiskové středisko konference ISSS, Prokop Konopa, tel. 603 472 333, e-mail konopa@isss.cz.

Zlatý erb 2020 – výsledky celostátního kola a ceny MMR

Vzhledem k letošní situaci související s koronavirovou pandemií proběhl slavnostní ceremoniál a předání cen vítězům tří hlavních kategorií v úterý 24. listopadu 2020 ve 13 hodin ve studiu O2 Universum v Praze. Věříme, že pro všechny oceněné bylo převzetí cen a pamětního listu z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR pana Miloše Vystrčila dostatečným oceněním jejich práce a impulsem k dalšímu rozvoji elektronické komunikace s občany. (více)

Příprava konference ISSS 2020 jede naplno

Organizační tým konference ISSS již naplno zahájil přípravné práce k 23. ročníku populární konference ISSS. Ta se bude konat ve dnech 20.–21. dubna 2020 jako obvykle v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Mezi nosnými tématy opět nebudou chybět prezentace a diskuse odrážející aktuální stav e-governmentu nejen v ČR, otázky elektronické identity a efektivní komunikace občanů s veřejnou správou či problémy v oblasti kybernetické bezpečnosti. (více)

Průzkum IDC: Porovnání ICT priorit veřejného sektoru ČR

Společnost IDC CEMA, která je již řadu let analytickým partnerem konference ISSS/V4DIS, provedla během března a dubna 2019 průzkum mezi registrovanými účastníky konference ISSS, největší tuzemské akce pro veřejnou správu. Šetření se zaměřilo především na očekávání a priority pracovníků státní správy i samospráv s rozhodujícími pravomocemi, a to v oblasti ICT a rozvoje e-governmentu. (více)

Zlatý erb 2019 – výsledky celostátního kola

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v Hradci Králové byly 1. dubna 2019 slavnostně vyhlášeny výsledky již 21. ročníku populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěže se v letošním roce zúčastnily obce a města z celé ČR, ze všech 14 krajů. Celkově se zapojilo 435 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb a turistických prezentací. (více)

ISSS 2019 – digitalizace, digitalizace, …

, Hradec Králové

V kongresovém centru Aldis se opět po roce scházejí špičkoví politici, poslanci a senátoři Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, náměstci ministrů, hejtmani, primátoři, starostové i další zástupci státní správy i samospráv a budou zde dva dny jednat a diskutovat o dalším rozvoji digitalizace veřejné správy. Podle všech předpokladů počet registrovaných hostů opět překročí číslo 2300. Na pondělním slavnostním zahájení nechybí ani místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, premiér Andrej Babiš, 1. místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová nebo ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková i další osobnosti. Již potřetí se ve své pozici komisařky EK pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví konference účastní i Věra Jourová, která bude i jedním z přednášejících v úvodním odpoledním bloku. Čerstvá držitelka ocenění Český zavináč, které převzala na slavnostním setkání v předvečer konference, zahájí odpolední program v Malém sále přednáškou „Může Evropa uspět v digitální budoucnosti při zachování svých principů a hodnot?“. (více)

Český zavináč 2019 – eurokomisařka Věra Jourová za významný přínos k rozvoji digitální společnosti v Evropské unii

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení dvacátého druhého ročníku konference ISSS/V4DIS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stala Věra Jourová, komisařka Evropské komise pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví. (více)

Starší tiskové zprávy