Komisařka Věra Jourová přijíždí na pracovní návštěvu České republiky

Věra Jourová, evropská komisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů, navštíví ve dnech 28. března až 1. dubna Českou republiku.

Ve čtvrtek 28. března se v Brně zúčastní veřejné debaty k tématu brexitu „Komedie omylů? aneb Evropa na rozcestí“, kterou organizuje Český rozhlas Plus. Debata proběhne od 18:30 hod. v prostorách divadla Husa na provázku.

V pátek 29. března se v Praze za účasti zástupců členských států EU zúčastní pracovního oběda na kanadském velvyslanectví, kde přednese úvodní projev a následně se zapojí do debaty o nadcházejících volbách do Evropského parlamentu a roli České republiky v EU. Odpoledne se setká s rektorem VŠB-TU v Ostravě, Václavem Snášelem.

V pátek večer proběhne v Národním muzeu pod její záštitou a za přímé účasti vůbec první předávání cen Pověřenec roku 2018. Pověřenec roku je soutěž vyhlášená Spolkem pro ochranu osobních údajů s cílem podpořit osoby, které funkce pověřenců GDPR nově zastávají, a propagovat příklady dobré praxe v této oblasti.

V neděli 31. března a v pondělí 1. dubna se komisařka zúčastní 22. ročníku mezinárodní konference ISSS/V4DIS v konferenčním centru Aldis v Hradci Králové. Konference již tradičně přivádí dohromady nejvyšší zástupce české politické, podnikatelské i veřejnoprávní sféry. Tento rok se konference zaměří na problematiku digitalizace, kybernetické bezpečnosti nebo využívání umělé inteligence. Během pondělního programu komisařka přednese jeden z úvodních projevů a následně přednášku v bloku věnujícím se digitalizaci společnosti. Konkrétně se zaměří na možnosti propojení digitalizace a základních evropských hodnot.

Magdaléna Frouzová, tisková mluvčí Zastoupení Evropské komise v České republice