Kryptoměny a umění… Překvapuje vás to?

Vzhledem k tomu, že moderní technologie stále častěji pronikají nejen do veřejné správy, ale i běžného života včetně umění, bude ve výstavních prostorách KC Aldis během konference k vidění i jedna z videosoch Jakuba Nepraše, absolventa Akademie výtvarných umění v Praze a laureáta několika prestižních uměleckých cen z Itálie, Rakouska či Německa, jenž měl na přelomu roku samostatnou výstavu také v Bruselu.

Účastníci konference se budou moci seznámit se skulpturou „Žezlo“, objektem, který zobrazuje aktuální stav bitcoinu vůči americkému dolaru a parafrázuje nejistotu virtuálních transakcí.

Jakub Nepraš pracuje s vědeckými a filozofickými znalostmi, stejně tak jako s vlastními zkušenostmi, pocity a intuicí.

Studuje současné vývojové tendence a chování našeho super-organismu ve vztahu k postavení jednotlivce v rámci celku a monitoruje přírodní principy, které tyto vztahy kontrolují a ovlivňují. Zajímá jej evoluce společnosti a rád využívá veřejný prostor, odráží stěžejní změny ve společnosti a technologiích a z nich plynoucí odcizování ve vztahu k lidem i přírodě. Ve své tvorbě se snaží o znovunalezení původního a čistšího způsobu života a současné společnosti a technologiím navrací přírodní podoby.

Bližší představu o tvorbě Jakuba Nepraše si lze udělat na www.jakubnepras.com.

Jakub Nepraš: Žezlo