Tiskové zprávy

Další informace pro novináře podává tiskové středisko konference ISSS, Prokop Konopa, tel. 603 472 333, e-mail konopa@isss.cz.

Průzkum IDC CEMA: Porovnání priorit a přístupů veřejného sektoru ČR v oblasti ICT

Společnost IDC CEMA, která je již řadu let analytickým partnerem konference ISSS/V4DIS, provedla během března a dubna průzkum mezi registrovanými účastníky konference ISSS, největší tuzemské akce pro veřejnou správu. Šetření se zaměřilo především na zjištění hlavních priorit a přístupů k nákupům technologií a služeb v oblasti ICT, a to především u pracovníků státní správy a samospráv, kteří jsou zodpovědní za investice v tomto segmentu. (více)

ISSS 2018 – další úspěšný ročník

V úterý 10. dubna odpoledne skončil v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové 21. ročník renomované konference zaměřené na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Podle předběžných registračních záznamů počet účastníků opět překročil číslo 2300, během dvoudenního programu se uskutečnilo zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představilo přes stovku dodavatelů technologií a služeb. (více)

Zlatý erb 2018 – výsledky celostátního kola

, Hradec Králové

Na konferenci ISSS v Hradci Králové dne 9. 4. 2018 byly slavnostně vyhlášeny výsledky již 20. ročníku renomované soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěže se v letošním roce zúčastnily obce a města z celé ČR, ze všech 14 krajů. Celkově se zapojilo 430 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb. (více)

Finále soutěže JuniorErb na konferenci ISSS 2018

, Hradec Králové

Ocenění nejlepších v kategorii Ostatní kraje a celkových vítězů letošního ročníku JuniorErbu se odehrálo v pondělí 9. dubna v kongresovém centru Aldis během konference ISSS. (více)

Zahájení konference V4DIS 2018

, Hradec Králové

Patnáctý ročník konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), který letos oficiálně podpořil i Mezinárodní visegrádský fond, byl zahájen slavnostním setkáním v Jednacím sále KC Aldis v 9 hodin. Zahájení se zúčastnili senátor Miloš Vystrčil, primátor města Kežmarok Ján Ferenčák, Monika Walczak z Ministerstva zahraničí Polska, Piotr Filipkowski z Varšavské univerzity, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a ředitel konference ISSS/V4DIS Tomáš Renčín. (více)

ISSS 2018 – 21. ročník renomované konference

, Hradec Králové

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové dnes začíná 21. ročník renomované konference zaměřené na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Podle předběžných registračních záznamů počet účastníků opět vysoce překročí dvě tisícovky, během dvoudenního programu se odehraje zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů technologií a služeb. Akce bude rovněž přehlídkou osobností politického života a přivítá i řadu zahraničních hostů. Dvoudenní program je tradičně doplněn visegrádskou konferencí V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), kterou letos podpořil i Visegrádský fond. (více)

Český zavináč 2018 – oceněn tým SÚKL za přínos k rozvoji elektronizace zdravotnictví

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení jubilejního 21. ročníku konference ISSS/V4DIS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stal tým, jenž v rámci Státního ústavu pro kontrolu léčiv pracoval na realizaci projektu eRecept. Ocenění převzali Ing. Renata Golasíková a Ing. Petr Koucký, kteří se na projektu zásadní měrou podíleli. (více)

ISSS 2018 – přípravy vrcholí

, Praha

Přípravy 21. ročníku konference ISSS/V4DIS 2018, který se uskuteční ve dnech 9.–10. dubna 2018 jako obvykle v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, vrcholí. Renomovaná akce zaměřená na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti i letos přiláká více než 2000 hostů, během dvoudenního programu se odehraje zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů technologií a služeb. Dvoudenní program bude tradičně doplněn visegrádskou konferencí V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), kterou letos podpořil i Visegrádský fond. (více)

Aktivní účast Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Spolupořadatelem ISSS je opět Kraj Vysočina

MMR již oznámilo tematické okruhy, s nimiž vystoupí na letošní konferenci. Nebudou mezi nimi chybět tradiční rozbor čerpání ze strukturálních fondů na projekty z oblasti e-governmentu a kybernetické bezpečnosti, přednášky v odborném bloku ke Smart Cities, informace o využití elektronických nástrojů pro prodeje veřejného majetku nebo panelová diskuse se zástupci Svazu měst a obcí ČR.

Na programovém konceptu konference ISSS 2018 se opět významně podílejí zástupci Kraje Vysočina v čele s hejtmanem Jiřím Běhounkem a vedoucím odboru informatiky Petrem Pavlincem. I díky této spolupráci se očekává širší zapojení dalších členů Asociace krajů ČR a nárůst přednášek s „krajskou“ tématikou.

Konference ISSS startuje do své třetí dekády

, Praha

Ve dnech 9.–10. dubna 2018 se v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskuteční již 21. ročník renomované konference zaměřené na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Jako obvykle ji bude doprovázet další ročník visegrádského setkání V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Na konferenci ISSS/V4DIS se posledních letech pravidelně registruje více než 2300 hostů, během dvoudenního programu se odehraje zhruba 200 přednášek a diskusí a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů technologií a služeb. (více)

Banky významně přispívají k digitalizaci ekonomiky

, Hradec Králové

Česká bankovní asociace v rámci 20. ročníku konference ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 2017 uspořádala tvůrčí diskusní panel nad otázkou, jak zlepšit spolupráci veřejného a soukromého sektoru při naplňování strategických cílů a příležitostí, které nabízí koncept e-governmentu. (více)

Malý sál: MV ČR, centrální úřady a samosprávy

, Hradec Králové

V Malém sále začal program po deváté hodině – první část je v režii Ministerstva vnitra, které přichází s detailnějšími informacemi o aktuálních otázkách veřejné správy, činnosti Hlavního architekta e-governmentu, úplném elektronickém podání, sdíleném datovém fondu veřejné správy, centrálním místě služeb (CMS 2.0) a modulu Organizační struktury a systemizace (OSYS). (více)

Kybernetická bezpečnost – od rána do odpoledne

, Hradec Králové

Rozsáhlý blok věnovaný kybernetické bezpečnosti, jehož odborným partnerem je letos brněnský NSMC cluster, probíhá ve Velkém sále kongresového centra Aldis již od 9.15, a to za účasti řady renomovaných expertů a desítek zástupců veřejné správy. (více)

Biblioweb 2017

, Hradec Králové

Záštitu nad 18. ročníkem soutěže Biblioweb převzala Asociace krajů ČR. Cenu ve výši 10 000 Kč věnuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. (více)

Soutěž Zlatý erb 2017 zná své vítěze

, Hradec Králové

V průběhu slavnostního galavečera jubilejního 20. ročníku konference ISSS byly předány ceny soutěže Zlatý erb 2017 o nejlepší weby a elektronické služby měst a obcí. (více)

Finále soutěže JuniorErb

, Hradec Králové

Od roku 2008 se na konferenci ISSS potkávají mladí tvůrci webových stránek se zástupci odborných firem, nejvyšší politiky a samosprávy. Pravidelně se zde koná ocenění všech finalistů této soutěže. Tedy celostátního kola, kola Plzeňského kraje a kraje hlavního města Praha. Letos navíc nově proběhlo i předání ocenění finalistům tzv. krajského kola Ostatní kraje (tj. z těch krajů, kde se krajské kolo nevyhlašuje). (více)

Slavnostní zahájení – kavárenská diskuse, programy stran a „cena MV“

, Hradec Králové

Velký sál kongresového centra Aldis – jako obvykle plný až do poslední řady balkónu – sledoval od 10.30 slavnostní zahájení jubilejního dvacátého ročníku konference ISSS. Zastoupena zde byla většina rezortů, Parlamentu ČR, státních institucí a přítomna byla i řada osobností ze světa ICT. (více)

Startuje jubilejní ročník konference ISSS

, Hradec Králové

V královéhradeckém kongresovém centru Aldis dnes začíná jubilejní dvacátý ročník konference ISSS. Tato akce, která se zaměřuje na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti, je tradičně doprovázena visegrádskou konferencí V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Jedno z nejvýznamnějších setkání svého druhu v celém regionu střední a východní Evropy opět přivítá špičky domácí politické scény, ministry, vzácné zahraniční hosty, desítky zástupců veřejné správy z okolních zemí, informatiky krajských či městských úřadů, nezávislé odborníky i vysoké manažery dodavatelských firem. (více)

Český zavináč 2017 – ocenění za zásadní přínos k rozvoji a modernizaci IZS a tísňových linek

, Hradec Králové

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení jubilejního 20. ročníku konference ISSS/V4DIS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stal Integrovaný záchranný systém ČR, a to za zásadní přínos k rozvoji a modernizaci IZS a tísňových linek prostřednictvím realizace programu NIS IZS a projektů jednotlivých složek. (více)

Starší tiskové zprávy