Virtuální Hradec Králové

Statutární město Hradec Králové v současné době nabízí zajímavé aplikace pro uživatele chytrých mobilních telefonů nebo tabletů. Zdarma lze získat například aplikaci InCity, která je propojena s hlavními městskými informačními zdroji – oficiálním webem města www.hradeckralove.org a informačním, prodejním a rezervačním portálem www.HKpoint.cz. Přímo z aplikace lze rezervovat či zakoupit vstupenky, vyhledat nejbližší parkoviště a odeslat platební SMS, vyhledat záznam na úřední desce, nahlásit závadu prostřednictvím služby MMS podněty občanů apod.

Hradec Králové je rovněž součástí projektu moderní průvodcovské mobilní aplikace Audio Guide, díky níž lze detailně naplánovat návštěvu města. Intuitivně ovládaná aplikace informuje o architektonických památkách, muzeích, galeriích, místních atraktivitách, historických událostech a osobnostech. Průvodce je dostupný pro obě nejrozšířenější platformy – pro Android na Google Play a pro iOS na App Store.

Na stránkách m.hradecko.eu je k dispozici další mobilní aplikace zaměřená tentokrát na poskytování aktuálních informací o širším regionu. Pro cyklisty a pěší turisty nabízí například funkce vyhledávání tras, zákres linek cyklobusů či jednoduchý plánovač výletů.

Hradecko je také zapojeno do celosvětové hry Munzee, jejíž hlavní cíl spočívá v hledání speciálně vytvořených známek s QR kódem pro místa umístěná v turistických atraktivitách nebo jejich blízkosti. Soutěží se o prvenství v počtu nasnímaných kódů.