Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 13.–14. dubna 2015, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Archiv aktualit

Závěrečná zpráva ISSS 2015

21. 5. 2015

Kompletní závěrečná zpráva 18. ročníku konference ke stažení ve formátu PDF – vedle souhrnu všech důležitých informací o konferenci a doprovodných akcích zde najdete seznam pořadatelů, partnerů i spolupracujících organizací, oficiální statistiky týkající se účastníků, jejich hodnocení obsahu konference i nejzajímavější názory a komentáře politiků a zástupců veřejné správy.

Průzkum IDC CEMA

12. 5. 2015

Analytický partner konference ISSS, společnost IDC CEMA, provedla těsně před letošním ročníkem průzkum mezi již registrovanými účastníky z veřejné správy – zhruba polovina respondentů reprezentovala veřejnou správu na obecní úrovni, přibližně 30 % tvořili zástupci centrálních úřadů a cca 15 % pracovníci krajských úřadů.

Poznamenejte si termín!

16. 4. 2015

Devatenáctý ročník konference ISSS se bude konat ve dnech 4.–5. dubna 2016, opět v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Soutěže a ocenění

16. 4. 2015

Během dvoudenního programu konference ISSS 2015 byly jako obvykle vyhlášeny výsledky oblíbených soutěží Český zavináč, Zlatý erb, JuniorErb, Eurocrest a Biblioweb a udělena Cena ministra vnitra za přínos k rozvoji informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě.

18. ročník konference ISSS úspěšně skončil

15. 4. 2015

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové včera odpoledne úspěšně skončil 18. ročník konference ISSS. Tuto prestižní akci, na níž se scházejí politické špičky, šéfové a výkonní úředníci státních i samosprávných orgánů, odborníci na informatizaci veřejné správy i vrcholní manažeři renomovaných firem, již podvanácté doprovodila mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Program konference začal již v neděli odpoledne diskusním setkáním v královéhradeckém planetáriu, pokračoval tradičním VIP večerem v Klicperově divadle a poté až do úterního odpoledne bohatou nabídkou prezentací, diskusí a doprovodných akcí. Během dvou dnů konference se uskutečnilo přes dvě stě přednášek, diskusí a jednání, ve výstavní části se představilo více než 100 dodavatelských firem a organizací a počet účastníků podle předběžných údajů z prezenčních knih opět vysoce překročil dvě tisícovky.

Zástupci obcí a měst řeší aktuální problémy v Malém sále

14. 4. 2015, 12.00

V Malém sále jako obvykle probíhá od 9 hodin rozsáhlý diskusní blok zástupců ORP a Ministerstva vnitra. V prvním bloku nazvaném Procesní modelování agend proběhnou přednášky „PMA a životní situace“ (Bohdan Urban a František Knotek z MV ČR), „DMVS (Digitální model veřejné správy)“ (Zdeněk Šimek, Eva Šimková Hefková, MV ČR), „Zkušenosti z pilotního projektu procesního modelování agend v podmínkách městského úřadu“ (Ing. František Troják, Komise pro informatiku Svazu měst a obcí) a „Role životních situací v procesním řízení veřejné správy“ (prof. Ing. Václav Řepa, CSc., VŠE Praha).

Tradiční „GISové“ dopoledne

14. 4. 2015, 10.15

Úterní dopoledne na konferenci ISSS patří již tradičně uživatelům a příznivcům geografických informačních systémů, geodat, mapových služeb, územního plánování, stavebního řízení a dalších souvisejících témat.

Rozsáhlý blok o kybernetické bezpečnosti

14. 4. 2015, 10.00

Problematika kybernetické bezpečnosti je v současné době ve veřejné správě doslova žhavým tématem – na počátku letošního roku vešel v platnost nový zákon, o kterém se hodně diskutovalo už vloni. I proto začíná odborný blok věnovaný této problematice ve Velkém sále kongresového centra Aldis již v 8.45, a to za účasti řady renomovaných expertů a desítek zástupců veřejné správy. Odbornými partnery této části programu jsou ČIMIB (Český institut manažerů informační bezpečnosti) a NSM Cluster.

Cenu ministra vnitra získalo Fórum pro otevřená data

13. 4. 2015, 21.00

Držitelem Ceny ministra vnitra za přínos pro rozvoj informační společnosti předané během slavnostního galavečera konference ISSS/V4DIS 2015 se stalo Fórum pro otevřená data, které se již řadu let intenzívně zabývá propagací a šířením myšlenky a principů otevřených dat veřejné správy v České republice. Jako konzultant Úřadu vlády ČR a Ministerstva vnitra se Fórum podílelo na tvorbě „Akčního plánu Partnerství pro otevřené vládnutí v oblasti otevřených dat“.

Biblioweb 2015 – 16. ročník soutěže o nejlepší internetové stránky českých knihoven

13. 4. 2015, 20.45

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) zorganizoval pod záštitou Asociace krajů České republiky již šestnáctý ročník Bibliowebu, soutěže o nejlepší webovou prezentaci knihovny. Ve dnech 18. 2. 2015 až 9. 3. 2015 zhodnotila odborná porota ve složení Mgr. Andrea Fojtů, Ph.D. z Ústřední knihovny Univerzity Karlovy v Praze (předsedkyně poroty), Ing. Pavel Cimbálník z Městské knihovny v Přerově, Ing. Jan Kaňka z Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně a Stanislava Kavanová z Městské knihovny v Jevíčku webové stránky 39 veřejných knihoven, které se přihlásily do letošního ročníku soutěže Biblioweb.

Soutěž Zlatý erb 2015 zná své vítěze

13. 4. 2015, 20.30

V průběhu slavnostního galavečera 18. ročníku konference ISSS byly předány ceny soutěže Zlatý erb 2015 o nejlepší weby a elektronické služby měst a obcí.

Optická infrastruktura z evropských fondů

13. 4. 2015, 15.00

Přesně tak se jmenuje diskusní blok zaměřený na připravovaný projekt výstavby optických sítí a pokrytí „bílých míst“ tuzemského internetu, který začíná v 15.30 v Přednáškovém sále. Příslibem je poměrně široká účast odborníků a zástupců rezortních ministerstev, svazů i asociací i dodavatelů.

Eurocrest 2015 – Most, Bratislava a Piotrków Trybunalski

13. 4. 2015, 13.45

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavní oceněné projekty roku zařadily oficiální stránky města Most, loňský vítěz kategorie měst v národní soutěži Zlatý Erb, a vedle toho také oficiální stránky Bratislavy a polského města Piotrków Trybunalski. Vyhlášení výsledků bylo jako obvykle součástí programu osmnáctého ročníku konference ISSS v Hradci Králové (ISSS/V4DIS 2015) – podobně jako vloni proběhlo vyhlášení v projektové laboratoři v pondělí po poledni, a to za přítomnosti místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky.

V rámci programu konference ISSS 2015 se jako obvykle představili úspěšní soutěžící dalšího ročníku JuniorErbu

13. 4. 2015, 13.30

Celorepubliková porota letos poslala do finále Ondřeje Buška ze SPŠE Plzeň s http://ms33.ondrejbusek.eu, Jonáše Roseckého ze ZŠ Komenského ve Žďáru nad Sázavou s www.radastudentu.cz (web rady studentů) a Vojtěcha Švandelíka z gymnázia Christiana Dopplera se stránkami Matematické olympiády v Praze (http://mo-praha.hys.cz).

Slavnostní zahájení – projevy i kavárenská diskuse

13. 4. 2015, 12.00

Velký sál kongresového centra Aldis – jako obvykle nabitý k prasknutí – sledoval od 10.30 slavnostní zahájení osmnáctého ročníku konference ISSS. Mezi osobnostmi na pódiu letos nebyla zastoupena Evropská komise, ale oproti minulým létům se zde sešli zástupci prakticky všech rezortů a většiny ministerstev.

Elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb

13. 4. 2015, 10.30

Podobně jako v případě předchozích ročníků i letos dostává značný prostor v programu konference téma elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb. Odborným garantem bloku se stal Kraj Vysočina, který se může pochlubit řadou realizovaných a plně funkčních projektů. I proto tuto část programu zahájil v 9 hodin v Eliščině sále hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek.

Tradiční „Zpráva o stavu unie“

13. 4. 2015, 10.15

Již před devátou hodinou začal v zaplněném Malém sále kongresového centra Aldis oblíbený a vždy netrpělivě očekávaný blok Ministerstva vnitra ČR zaměřený na hodnocení současného stavu e-governmentu.

Visegrádská konference V4DIS 2015 zahájena

13. 4. 2015, 10.00

Po deváté hodině byl ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis za přítomnosti řady zástupců veřejné správy zemí Visegrádu zahájen dvanáctý ročník konference V4DIS. Za předsednickým stolem se objevili Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu ČR, Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, který je spoluorganizátorem letošního ročníku, generální sekretář Únie miest Slovenska Marian Minarovič, Viktória Bodisová z Mezinárodního visegrádského fondu a ředitel konference ISSS/V4DIS Tomáš Renčín. Moderátorem zahájení byl Jaroslav Šolc z Magistrátu hl. m. Prahy.

On-line zpravodajství Ministerstva vnitra z konference ISSS

13. 4. 2015, 9.00

Eurokomisařka V. Jourová zdraví účastníky konference ISSS 2015

13. 4. 2015, 8.00

Český zavináč tentokrát do minulosti – oceněna roadshow „Internet mění svět“ z roku 2001

12. 4. 2015, 20.00

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 18. ročníku konference ISSS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Porota letos zaměřila svoji pozornost na důležité momenty informatizace veřejné správy v celé dosavadní historii rozvoje e-governmentu a shodla se na tom, že jedním z nejvýraznějších impulzů v posledních dvou dekádách bylo populární roadshow „Internet mění svět“ z roku 2001, které iniciovalo sdružení SPIS a vedle jeho prezidentky Jitky Pavlonové se na něm podíleli politici z tehdy nejvýznamnějších parlamentních stran – Karel Březina, Ivan Langer a Vladimír Mlynář. Improvizované interview všech tehdejších účastníků moderované Janem Pokorným bylo součástí programu slavnostního večera.

Český zavináč tentokrát do minulosti – oceněna roadshow „Internet mění svět“ z roku 2001

12. 4. 2015, 20.00

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 18. ročníku konference ISSS/V4DIS v královéhradeckém Klicperově divadle byly jako obvykle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Porota letos zaměřila svoji pozornost na důležité momenty informatizace veřejné správy v celé dosavadní historii rozvoje e-governmentu a shodla se na tom, že jedním z nejvýraznějších impulzů v posledních dvou dekádách bylo populární roadshow „Internet mění svět“ z roku 2001, které iniciovalo sdružení SPIS a vedle jeho prezidentky Jitky Pavlonové se na něm podíleli politici Ivan Langer, Karel Březina a Vladimír Mlynář.

Upozornění pro přednášející

10. 4. 2015, 12.00

Pokud jste doposud neodevzdali doprovodnou prezentaci k vaší přednášce, je nutné ji předat v dostatečném předstihu před začátkem příslušného programového bloku na expozici Triady v prvním patře Kongresového centra Aldis, kde je po celou dobu konference přítomen k tomu určený personál.

Konference letos po oba dny už od 8.45

10. 4. 2015, 11.45

Rádi bychom návštěvníky konference upozornili, že vzhledem k velkému zájmu o aktivní vystoupení jsme letos přistoupili k zahájení programu konference po oba dva dny už v 8.45.

Program pro mobilní zařízení umožňuje sestavení vlastního itineráře

10. 4. 2015, 11.30

I letos mohou návštěvníci konference využít na adrese m.isss.cz program upravený pro mobilní zařízení. Kromě aktualizací v reálném čase nabízí i snadné řazení a třídění podle sálů, firem nebo jmen přednášejících. Jeho hlavní devizou je ovšem možnost poskládat si z přednášek vlastní itinerář a podle něj pak absolvovat celou konferenci.

Registrace přes Internet byla zastavena

10. 4. 2015, 11.00

V případě zájmu o účast se registrujte na místě na prezencích dne 13. dubna 2015 do 10.00 hodin (aktuální výše registračních poplatků).

Autobus do Hradce Králové

10. 4. 2015, 10.00

„Seznam vystavovatelů a plán kongresového centra Aldis“ a „Katalog firemních prezentací“

1. 4. 2015

Tomáš Renčín o ISSS ve spotu ICT TV vydavatelství Averia

16. 3. 2015

Rozhovor s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem

25. 2. 2015

Logo Kraje Vysočina mezi pořadateli konference ISSS/V4DIS už řadu let nikoho nepřekvapí, daleko zajímavější je fakt, že tento spoluorganizátor hraje během příprav programu i při celkové realizaci konference rok od roku významnější roli. S hejtmanem Kraje Vysočina, MUDr. Jiřím Běhounkem, jsme hovořili o důvodech i o tom, proč se tento kraj profiluje jako stále výraznější lídr elektronizace veřejné správy v ČR.

ISSS 2015 – přípravy vrcholí

17. 2. 2015

Konference ISSS, tradičně doprovázená mezinárodní konferencí V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), se ve dnech 13.–14. dubna 2015 uskuteční již poosmnácté. Jako obvykle se jí zúčastní téměř všichni, kdo se podílejí na reformě veřejné správy, rozvoji e-governmentu a celkové informatizaci společnosti – vrcholní politici, stovky zástupců státní správy i samospráv, odborníci i dodavatelé technologií a služeb.

V prvním návrhu programu se rýsují důležitá témata

5. 2. 2015

Hlavními tématy jednání konference ISSS 2015 budou jako vždy aktuální trendy v oblasti e-governmentu a problematika reformy veřejné správy – v návrhu programového schématu se ale již nyní rýsují klíčová témata.

Komisařka Věra Jourová potvrdila účast

30. 1. 2015

Propozice soutěže Zlatý erb 2015

5. 1. 2015

Záštitu na konferencí ISSS 2015 přijal ministr vnitra Milan Chovanec

17. 12. 2014

Záštitu na konferencí ISSS 2015 přijal Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace

29. 10. 2014

Záštita nad konferencí V4DIS 2015

14. 10. 2014

Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 29 kB)

Záštitu nad konferencí V4DIS převzal Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu České republiky.

Nabídka firemní prezentace 2015

9. 10. 2014

Předběžné okruhy hlavních témat konference ISSS 2015

8. 10. 2014

  • Co je v e-governmentu nového? Jak jsou na tom stávající projekty, co s nimi bude dál a co se plánuje?
  • Jak úspěšně zvládnout vypsání veřejné zakázky? Jak na elektronická tržiště a dynamické nákupní systémy? Co přinese novela zákona o veřejných zakázkách?
  • Co bude znamenat úplné elektronické podání?
  • Kde získat prostředky na financování projektů e-governmentu?
  • Jak si efektivně poradit s rozšiřujícími se možnostmi mobilních a cloudových technologií? A jak se vyhnout jejich nástrahám?
  • Jak se veřejná správa vyrovná se zákonem o kybernetické bezpečnosti?
  • Jak optimálně implementovat do procesů ve veřejné správě aktuální trendy?
  • Kudy ke spolehlivější, bezpečnější a levnější konektivitě i kvalitním službám?
  • V jakém stavu je veřejná správa ve specifických oblastech využití ICT?
  • Jak odborná veřejnost vnímá stav českého e-governmentu z různých úhlů pohledu (města a obce, akademická sféra, dodavatelé technologií a služeb)?

Registrace zahájena

23. 9. 2014

Byla zahájena registrace pro účastníky konference ISSS 2015 v Hradci Králové. V případě jakýchkoli dotazů prosím kontaktujte sekretariát konference na e-mailu sekretariat@isss.cz, tel. 284 001 284.

ISSS 2015 – osmnáctý ročník renomované konference

22. 9. 2014

Přípravy 18. ročníku konference ISSS, která se bude konat ve dnech 13.–14. dubna 2015 tradičně v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, jsou již v plném proudu. Renomovanou akci opět doprovodí jednání zástupců veřejné správy zemí Visegrádského regionu, konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Oblíbená prezentační a diskusní platforma se značkou ISSS/V4DIS se během uplynulých let stala nepřehlédnutelným zdrojem informací pro zástupce celého spektra veřejné správy, odborníků i dodavatelů technologií a služeb podílejících se na reformě státní správy a samosprávy, rozvoji e-governmentu a celkové informatizaci společnosti.

Nová vláda se seznamuje s IT na ISSS 2014, největší akci pro oblast IT ve státní správě v České republice

2. 6. 2014

Na letošním setkání zástupců státní správy pro oblast IT na 17. ročníku každoroční konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) panovalo jisté napětí v přístupech jednotlivých účastníků. 7. a 8. dubna se setkali představitelé státní správy (zvolení pouze před několika měsíci) se zkušenými správci IT, aby společně pojmenovali pravou podstatu hodnot.

Zpráva IDC CEMA z ISSS 2014

2. 6. 2014

Renomovaná mezinárodní analytická a poradenská společnost IDC CEMA, která se specializuje na trhy informačních a komunikačních technologií, opět připravila v rámci své řady „nahlédnutí“ (IDC Insights) analytickou zprávu o aktuálním stavu českého e-governmentu, založenou na postřezích ze sedmnáctého ročníku konference ISSS, jíž se její analytici aktivně zúčastnili.

Videoklip z ISSS 2014

12. 5. 2014

Závěrečná zpráva ISSS 2014

5. 5. 2014

Kompletní závěrečná zpráva 17. ročníku konference ke stažení ve formátu PDF – vedle souhrnu všech důležitých informací o konferenci a doprovodných akcích zde najdete seznam pořadatelů, partnerů i spolupracujících organizací, oficiální statistiky týkající se účastníků, jejich hodnocení obsahu konference i nejzajímavější názory a komentáře politiků a zástupců veřejné správy.

ISSS 2014