Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Archiv aktualit

Nová vláda se seznamuje s IT na ISSS 2014, největší akci pro oblast IT ve státní správě v České republice

2. 6. 2014

Na letošním setkání zástupců státní správy pro oblast IT na 17. ročníku každoroční konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) panovalo jisté napětí v přístupech jednotlivých účastníků. 7. a 8. dubna se setkali představitelé státní správy (zvolení pouze před několika měsíci) se zkušenými správci IT, aby společně pojmenovali pravou podstatu hodnot.

Zpráva IDC CEMA z ISSS 2014

2. 6. 2014

Renomovaná mezinárodní analytická a poradenská společnost IDC CEMA, která se specializuje na trhy informačních a komunikačních technologií, opět připravila v rámci své řady „nahlédnutí“ (IDC Insights) analytickou zprávu o aktuálním stavu českého e-governmentu, založenou na postřezích ze sedmnáctého ročníku konference ISSS, jíž se její analytici aktivně zúčastnili.

Videoklip z ISSS 2014

12. 5. 2014

Závěrečná zpráva ISSS 2014

5. 5. 2014

Kompletní závěrečná zpráva 17. ročníku konference ke stažení ve formátu PDF – vedle souhrnu všech důležitých informací o konferenci a doprovodných akcích zde najdete seznam pořadatelů, partnerů i spolupracujících organizací, oficiální statistiky týkající se účastníků, jejich hodnocení obsahu konference i nejzajímavější názory a komentáře politiků a zástupců veřejné správy.

Nashledanou na konferenci ISSS 2015

10. 4. 2014

Další, již osmnáctý ročník konference ISSS se uskuteční ve dnech 13.–14. dubna 2015, opět v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Těšíme se na setkání.

Soutěže a ocenění

10. 4. 2014

V rámci programu konference ISSS 2014 byly jako obvykle vyhlášeny výsledky populárních soutěží Český zavináč, Zlatý erb, JuniorErb, Eurocrest a Biblioweb a udělena Cena ministra vnitra za přínos k rozvoji informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě.

Konference ISSS 2014 je minulostí

8. 4. 2014, 15.00

V královéhradeckém kongresovém centru Aldis skončil v úterý odpoledne sedmnáctý ročník konference ISSS/V4DIS – jedné z největších akcí zaměřených na informatizaci a reformu veřejné správy v celém regionu střední a východní Evropy. Během dvoudenního programu se uskutečnilo přibližně 200 přednášek, prezentací a diskusních setkání, ve výstavní části se představilo přes 100 dodavatelů technologií a služeb, institucí a dalších subjektů. Počet registrovaných hostů konference opět překročil 2 tisícovky. Mezi hosty se letos objevili i vysocí představitelé Evropské unie – místopředsedkyně EK a komisařka pro digitální agendu Neelie Kroes a místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák. Akce se konala pod osobní záštitou předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky, vicepremiéra Pavla Bělobrádka, ministra vnitra Milana Chovance, ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové a Asociace krajů ČR. Visegrádskou konferenci V4DIS zaštítil místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka a jedním z významných hostů byla i ředitelka Mezinárodního visegrádského fondu (IVF) Karla Wursterová.

Rozsáhlý blok pro obce a města

8. 4. 2014, 12.00

V Malém sále od 9 hodin probíhá obsáhlý blok zaměřený na tři oblasti – dopady strategie 2014+ na veřejnou správu, elektronizaci procesů a diskusní fórum „Co pálí samosprávy v e-governmentu?“.

Tradiční „GISové“ dopoledne

8. 4. 2014, 10.00

Úterní dopoledne na konferenci ISSS patří již tradičně uživatelům a příznivcům geografických informačních systémů, geodat, mapových služeb, územního plánování, stavebního řízení a dalších souvisejících témat.

Dopady zákona o kybernetické bezpečnosti

8. 4. 2014, 9.15

Problematika kyberbezpečnosti začíná v posledních měsících silně rezonovat i ve veřejné správě, a to především díky připravovanému zákonu, který by měl vejít v platnost pravděpodpobně již od roku 2015. V Jednacím sále kongresového centra Aldis se tomuto tématu věnují experti a zástupci veřejné správy prakticky celé dopoledne.

15 ročníků projektu Blind Friendly Web na ISSS

8. 4. 2014

Na letošním 17. ročníku konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) se projekt Blind Friendly Web prezentuje již po patnácté. Cílem projektu je pomáhat snižovat či úplně odstraňovat překážky, na které může uživatel narážet při používání webových stránek, dokumentů a aplikací. Cílovou skupinou projektu je primárně skupina uživatelů se zrakovým postižením, ale téma přístupnosti však tuto cílovou skupinu značně přesahuje a přístupnost pomáhá prakticky každému uživateli webu.

Cena ministra vnitra – Liberecký kraj za „open data“

7. 4. 2014, 21.20

Během slavnostního večera 17. ročníku konference ISSS předala náměstkyně ministra vnitra pro veřejnou správu Adriana Krnáčová zvláštní cenu ministra vnitra za přínos k rozvoji informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě za rok 2013.

Biblioweb – 15. ročník soutěže o nejlepší internetové stránky knihoven

7. 4. 2014, 21.15

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) zorganizoval pod záštitou Asociace krajů České republiky již patnáctý ročník Bibliowebu, soutěže o nejlepší webovou prezentaci knihovny. Ve dnech 17. 2. 2014 až 9. 3. 2014 zhodnotila odborná porota ve složení Ing. Aleš Brožek ze Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem (předseda poroty), Ing. Pavel Cimbálník z Městské knihovny v Přerově, Mgr. Andrea Fojtů z Ústavu výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze, Ing. Jan Kaňka z Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně a Stanislava Kavanová z Městské knihovny v Jevíčku webové stránky 41 veřejných knihoven, které se přihlásily do letošního ročníku soutěže Biblioweb.

Soutěž Zlatý erb 2014 zná své vítěze

7. 4. 2014, 21.05

V průběhu slavnostního galavečera 17. ročníku konference ISSS byly předány ceny soutěže Zlatý erb 2014 o nejlepší weby a elektronické služby měst a obcí.

ICT Summit 2014

7. 4. 2014, 15.00

ICT Summit – prestižní setkání zástupců vlády ČR, odborníků na problematiku ICT ve veřejné správě i hlavních dodavatelů ICT technologií a služeb, organizované ve spolupráci s ICT Unií, se uskutečnil tradičně v rámci pondělního odpoledního programu konference ISSS v Hradci Králové.

Projev Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise a komisařky pro digitální agendu, při slavnostním zahájení konference ISSS 2014

7. 4. 2014, 14.15

Žijeme v těžkých časech. Mladí lidé nemají zaměstnání, naději, příležitosti. Zároveň jsou zvyklí používat digitální nástroje, které jsou rychlé, jednoduché a pohodlné. Vlády si nemohou dovolit plýtvat finančními prostředky – musí však přinášet nové technologie pro stále náročnější občany. Existuje riziko, že občané ztratí víru v politiky a v politiku jako takovou.

Connected continent supporting top-quality eGovernment (Neelie Kroes, Vice-President of the European Commission responsible for the Digital Agenda)

7. 4. 2014, 14.15

Hlavní body z projevu Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise a komisařky pro digitální agendu, při slavnostním zahájení konference ISSS 2014

7. 4. 2014, 14.15

Naději vidím v nové digitální technologii. Již teď zasahují digitální nástroje do všech oblastí naší činnosti, zdaleka nejde jen o oblast telekomunikací.

Nabitý program komisařky Neelie Kroes

7. 4. 2014, 14.00

Místopředsedkyně EK a komisařka pro digitální agendu pobyla v Hradci Králové poměrně krátce, její návštěva však byla hodně intenzivní.

Eurocrest 2014 – Úštěk, Banská Bystrica a Kolobrzeg

7. 4. 2014, 13.30

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavní oceněné projekty roku zařadily oficiální stránky města Úštěk, loňský vítěz kategorie měst v národní soutěži Zlatý Erb, a vedle toho také oficiální stránky slovenské Banské Bystrice a polského města Kolobrzeg. Vyhlášení výsledků bylo jako obvykle součástí programu sedmnáctého ročníku konference ISSS v Hradci Králové (ISSS/V4DIS 2014) – tentokrát proběhlo vyhlášení v projektové laboratoři v pondělí po poledni.

Slavnostní zahájení – projevy i kavárenská diskuse

7. 4. 2014, 13.00

Tradičně nabitý Velký sál kongresového centra Aldis sledoval od 10.30 slavnostní zahájení sedmnáctého ročníku konference ISSS. Moderátorem nejoblíbenější části dvoudenního programu byl opět Jakub Železný a na pódiu nechyběla řada známých osobností včetně místopředsedkyně Evropské komise a komisařky pro digitální agendu Neelie Kroes nebo místopředsedy Evropského parlamentu Oldřicha Vlasáka.

Další ročník soutěže JuniorErb

7. 4. 2014, 12.30

V rámci programu konference ISSS 2014 se představili také úspěšní soutěžící dalšího ročníku JuniorErbu. Výsledky byly známy již od soboty 15. března, kdy se uskutečnila konference Junior Internet, jejíž dopolední program byl věnován prezentacím finalistů jednotlivých kategorií, mimo jiné i třem projektům JuniorErbu.

Zpráva „o stavu unie“

7. 4. 2014, 10.15

Již před devátou hodinou začal v zaplněném Malém sále kongresového centra Aldis mimořádně oblíbený blok Ministerstva vnitra ČR „Zpráva o stavu eGovernmentu. Úvodních slov se chopili náměstci ministra vnitra – Jaroslav Strouhal s vizí rozvoje eGovernmentu a Adriana Krnáčová s vizí rozvoje veřejné správy.

Elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb

7. 4. 2014, 10.00

Jak se již stalo tradicí, poměrně značný prostor dostává v pondělním programu konference téma elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb – o důležitosti modernizace procesů, implementaci nejmodernějších technologií a nové koncepci v obou oblastech se hovoří na platformě ISSS již řadu let, faktická realizace však zdaleka nejde tak rychle, jak by si zúčastnění představovali.

Visegrádská konference V4DIS 2014 zahájena

7. 4. 2014, 9.15

Tradičně v 9 hodin byl v Jednacím sále kongresového centra Aldis za přítomnosti řady zástupců veřejné správy zemí Visegrádu zahájen jedenáctý ročník konference V4DIS. Za předsednickým stolem se objevili senátor Miloš Vystrčil, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, generální sekretář Únie miest Slovenska Marian Minarovič, ředitelka Mezinárodního visegrádského fondu Karla Wursterová i ředitel konference ISSS/V4DIS Tomáš Renčín.

Konference ISSS 2014: Kam kráčí český e-government?

7. 4. 2014, 8.00

V kongresovém centru Aldis dnes začíná 17. ročník tradiční konference ISSS, kterou již přes deset let doprovází mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Konference ISSS je renomovanou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, podílejících se na informatizaci společnosti a rozvoji e-governmentu. Od svých počátků se její rámec značně posunul od původního internetového pojetí a dnes už se zaměřuje daleko komplexněji na implementaci moderních technologií, redukci administrativy, modernizaci procesů a celkovou reformu správy věcí veřejných.

Český zavináč pro CZ.NIC

6. 4. 2014, 20.00

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení 17. ročníku konference ISSS 2014 v Hradci Králové byly v Klicperově divadle vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Porota letos ocenila velice potřebnou osvětovou činnost v oblasti internetu a elektronických služeb a rozhodla se udělit cenu sdružení CZ.NIC. Při rozhodování přihlédla i k dalším aktivitám sdružení, které přispívají k rozvoji informační společnosti, jako jsou podpora open-source projektů, provoz národního bezpečnostního týmu CSIRT.CZ či implementace nových technologií (IPv6, DNSSEC).

V pondělí začíná 17. ročník konference ISSS

4. 4. 2014, 12.00

V pondělí 7. dubna se již před devátou hodinou rozeběhne dvoudenní program konference ISSS 2014.

Registrace přes Internet byla zastavena

4. 4. 2014, 11.00

V případě zájmu o účast se registrujte na místě na prezencích dne 7. dubna 2014 do 10.00 hodin (aktuální výše registračních poplatků).

Autobus do Hradce Králové

4. 4. 2014, 9.30

Přímé přenosy z konference ISSS

3. 4. 2014

Návštěvníci webových stránek konference ISSS budou mít v pondělí 7. dubna možnost sledovat přímé přenosy z konferenčního dění.

Aplikace m.isss pro uživatele smartphonů

2. 4. 2014

Hosté a příznivci konference ISSS mají podobně jako v předchozích letech k dispozici aplikaci pro svá mobilní zařízení. Jednoduchý, intuitivní a rychlý nástroj lze využívat na většině běžných operačních systémů zařízení schopných připojení k internetu.

Seznam vystavovatelů a plán kongresového centra Aldis

25. 3. 2014

Předběžný program ISSS 2014 k dispozici

12. 3. 2014

V sekci „Předběžný program“ je již k nahlédnutí aktuální verze celého dvoudenního programu 17. ročníku konference ISSS 2014. Přesné časy přednášek a prezentací, případně jejich řazení, ještě mohou doznat změn.

Komisařka Neelie Kroes potvrdila účast na ISSS 2014

4. 3. 2014

Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro digitální agendu Sedmnáctý ročník konference ISSS poctí osobní návštěvou místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro digitální agendu Neelie Kroes. Během své přítomnosti v Hradci Králové se sejde nejen s tuzemskými politiky a s tzv. digitálními šampiony několika zemí EU, ale i se zástupci dodavatelů technologií a služeb do oblasti veřejné správy.

16. ročník celostátní soutěže Zlatý erb zahájen

14. 1. 2014

Diskuse a prezentace „akademiků“

19. 12. 2013

Do programu konference ISSS 2014 budou již podruhé v širší míře zařazena i témata týkající se akademické sféry – spolupráce veřejné správy a vysokých škol, připravenosti absolventů VŠ na vstup do praxe, vzdělávání úředníků na VŠ či spolupráci na výzkumu. Hovořit se bude také o lepší koordinaci vypisování studijních programů a rozšiřování vysokého školství s ohledem na potřeby veřejné správy a celé ekonomiky ČR.

Možnosti ubytování v Hradci Králové a okolí

21. 11. 2013

Nabídka firemní prezentace 2014

11. 10. 2013

Záštita nad konferencí V4DIS 2014

3. 10. 2013

Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 19 kB) Faksimile dopisu Přemysla Sobotky (JPG, 25 kB)

Záštitu nad konferencí V4DIS převzal Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu České republiky.

Registrace zahájena

24. 9. 2013

Byla zahájena registrace pro účastníky konference ISSS 2014 v Hradci Králové. V případě jakýchkoli dotazů prosím kontaktujte sekretariát konference na e-mailu sekretariat@isss.cz, tel. 284 001 284.

Konference ISSS již posedmnácté

19. 9. 2013

V plném proudu jsou přípravy 17. ročníku konference ISSS, která se bude konat ve dnech 7. –8. dubna 2014 jako obvykle v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové a jíž opět doprovodí mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Konference ISSS je již řadu let renomovanou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, kteří se podílejí na informatizaci společnosti a rozvoji e-governmentu. V posledních letech překračuje počet registrovaných účastníků pravidelně 2 tisícovky, v dvoudenním programu se odehraje každoročně až 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části konference se prezentuje více než stovka firem a institucí, které mají s veřejnou správou co do činění.

ISSS 2013