ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Hlavní partneři
Partneři
Konference ISSS 2000 Telecities
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina

 

I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Napsali o nás

ISSS 99

"Dvoudenní konference o Internetu ve státní správě a samosprávě letos přilákala kolem tisícovky účastníků a ukázala, že obce a města již dobře chápou význam internetu a dokáží jej využívat. Přijeli i zástupci Evropské unie a nemohli vyjít z údivu -- jinde se prý počty účastníků pohybují podstatně níže. I to o něčem svědčí... Jako jeden z porotců (soutěže Zlatý erb o nejlepší WWW stránku měst a obcí, jejíž výsledky byly vyhlášeny na ISSS 99, pozn. red.) mohu konstatovat, že vysoká úroveň přihlášených stránek svědčí o tom, že jejich zřizovatelé to s Internetem myslí vážně a že již pochopili, že to nemají brát jako nějakou povinnost naordinovanou shůry..."

Jiří Peterka, Novinky

"Konference Internet ve státní správě a samosprávě 99 se konala ve dnech 15.--16. března v Hradci Králové. Letošní, již druhý ročník, navštívilo okolo 1000 návštěvníků, kteří si vyslechli na 20 příspěvků zaměřených na ústřední téma konference. Na konferenci ISSS přijelo i několik hostů ze zahraničí jak z řad návštěvníků, tak i přednášejících. Jedním z nich byl i pan Henry Haglund, předseda Úřadu pro rozvoj informační společnosti při Evropské komisi, DG XIII."

Jan Wagner, Svět namodro

"Na začátku se musím zmínit o tom, že cenu Český zavináč pro úřad státní správy, který se v poslední době nejvíce zasloužil o zpřístupnění dat na Internetu, získalo na letošní již druhé královéhradecké konferenci ISSS 99 (Internet ve státní správě a samosprávě 99) ministerstvo spravedlnosti za zveřejnění obchodního rejstříku na Internetu. Ministr spravedlnosti Otakar Motejl po převzetí ceny uvedl, že se jeho ministerstvo bude snažit realizovat další podobné programy, jako je například zpřístupnění rejstříku zástav nemovitých věcí. Na druhou stranu se v další diskusi u kulatého stolu konstatovalo, že státní správa se bez dostatečné legislativy obává zveřejnění svých dat. Proto stejně jako ministr Motejl musíme ocenit odbor informatiky ministerstva spravedlnosti a ministrovy předchůdce, hlavně paní ministryni Parkánovou a pana ministra Nováka. Chce se mi ale rýpnout: ministerstvo spravedlnosti je výjimkou, potvrzující pravidlo, že se naše státní administrativa Internetu, pokud to jde, vyhýbá."

Jan Wagner, Svět namodro

"V Hradci Králové se 15. a 16. března konala konference Internet ve státní správě a samosprávě. Návštěva byla nečekaná, dostavilo se 1000 účastníků. Z toho skoro třetina se přihlásila přímo po Internetu. To je jistě dobrá vizitka pro naše úředníky a vypovídá to o jejich vysokém internetovém povědomí."

Jakub Mácha, Živě


Triada, spol. s r. o. Telecities Sdružení BMI Sdružení pro informační společnost Svaz měst a obcí ČR Úřad pro státní informační systém

Copyright © 2000 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/